www.iiiWe.com » جهت تیرچه ریزی در یک سازه فولادی

 صفحه شخصی اکبر صمدبین   
 
نام و نام خانوادگی: اکبر صمدبین
استان: تهران - شهرستان: تهران
رشته: کارشناسی ارشد عمران
تاریخ عضویت:  1391/02/15
 روزنوشت ها    
 

 جهت تیرچه ریزی در یک سازه فولادی بخش عمران

10

جهت تیرچه ریزی در یک سازه فولادی که سیستم قاب خمشی فولادی ویژه در یک جهت و قاب خمشی متوسط و مهاربند واگرا در جهت دیگر دارد . چگونه باید باشد ؟
---------
پاسخ: محدودیتی در جهت تیرچه ها از نظر آیین نامه ندارید و بسته به پلان و نظر طراح می توان جهت مناسب را انتخاب نمود. البته باید توچه داشت که در ناحیه تیر پیوند (Link beam) که انتظار تغییرشکلهای برشی بزرگ را داریم نباید تیرچه به تیر اصلی متصل شود یعنی اگر تیرچه ها بر روی تیری که بادبند به آن متصل است، قرار می گیرند، باید فواصل تیرچه ها به گونه ای باشد که تنها در خارج از ناحیه پیوند به آن متصل شوند (بند 10-3-10-2-2-1 مبحث 10 را ببینید)

یکشنبه 7 اردیبهشت 1393 ساعت 14:45  
 نظرات    
 
علی مجیدى 21:32 یکشنبه 7 اردیبهشت 1393
2
 علی  مجیدى
مختصر ومفید بود
ممنون
م افتخاری 11:24 دوشنبه 8 اردیبهشت 1393
0
 م افتخاری
سپاس
آتیلا امینی 00:36 چهارشنبه 10 اردیبهشت 1393
1
 آتیلا امینی
سلام
چون سیستم شما یک طرف خمشی و طرف دیگر سیستم دوگانه است ؛ بهتر است تیرچه ها را بر روی تیرهای طرف دوگانه بریزید. اگر هر دو طرف خمشی و یا قاب ساده بود ؛ می توانستید از تیرچه ریزی شطرنجی استفاده کنید. در ضمن باید به ابعاد دهانه ها در هر دوطرف نیز توجه بسیاری نمایید. اصولا بایستی تیرهای کوتاه باربر شوند به عبارتی در یک چشمه از سقف ؛ تیرچه ها را طوری بریزید که سر تیرچه ها بر روی تیر کوتاه تر بیفتد. در واقع بایستی در هر چشمه ؛ تیرهای باربر کوتاه و تیرچه های بلند داشته باشیم.همچنین در تیرچه ریزی به ضابطه ستون قوی - تیر ضعیف نیز توجه داشته باشید. به طور مثال اگر تیرهای بلندتر را باربر نماییم ؛ به دلیل اینکه لنگر ماکزیمم موجود در تیر با توان دوم طول تیر رابطه مستقیم دارد ؛ لذا لنگرهای بزرگی در تیر ایجاد میگردد. به علاوه لنگرهای ناشی از نیروی زلزله را نیز به آن اضافه کنید. در نهایت برای تحمل این لنگرها به مقطعی با مقاومت بسیار بالا خواهیم رسید که ممکن است با این عمل بر خلاف ضابطه تیر ضعیف - ستون قوی گام برداشته باشیم.
به هر جهت تیرچه ریزی یکی از عوامل تاثیر گذار در طراحی بهینه یک سازه است. لذا همواره سعی داشته باشید بارها را بر روی تیرهای مختلف پخش کنید و از بارگذاری دوطرفه تیرها بپرهیزید.
پاینده باشید مهندس
مهرداد چگینی 11:05 شنبه 13 اردیبهشت 1393
0
 مهرداد چگینی
ممنون مهندس